Pan MarcePan

Dziś przedstawimy kolejny świąteczny przepis.

W roli głównej: Marcepan
Scenariusz: Szef Cukierni Słodkiego Wierzynka
Produkcja: Kraków
Premiera: 29 listopada 2013
Gatunek: Świąteczne Przepisy

Zapraszamy Państwa do wypróbowania naszego przepisu na marcepanowe gwiazdki, które można samodzielnie przygotować w domu. Marcepanki mogą być słodkim dodatkiem do prezentu na zbliżające się Mikołajki. Zachęcamy do wycinania własnych oryginalnych świątecznych kształtów – zaskoczcie swoich najbliższych! ­

Do roboty!

Składniki: 200g migdałów, 180g cukru pudru, łyżka wody + kilka kropel olejku migdałowego, płynna czekolada

Przygotowanie: Migdały zmielić w blenderze, aż masa zrobi się gładka i lekko klejąca. Wysypać na blat, dodać cukier puder, wodę i olejek, a następnie zagniatać do uzyskania jednolitej masy. Rozwałkować, wyciąć gwiazdki i zatopić je
w roztopionej czekoladzie. Pozostawić do wyschnięcia i zjeść!

10 Komentarze

  1. Ja uwielbiam marcepan choć sama go nigdy nie robiłam, ten przepis wygląda na doskonały i wcale nie skomplikowany. Spróbuję zrobić i dam znać jak wyszło.

    • Cieszymy się, że spodobał się Panu nasz przepis! Mamy nadzieję, że teraz będzie nas Pan odwiedzał częściej :)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.